APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is de Nederlandse implementatie van de in Europa wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Nieuwe auto's die op benzine rijden moeten (anno 2008) vier jaar na de ingebruikname voor het eerst worden gekeurd, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens ieder jaar opnieuw. Nieuwe auto's die op diesel of lpg rijden moeten de eerste keer na drie jaar worden gekeurd en daarna jaarlijks. Auto's ouder dan 30 jaar hoeven slechts om de 2 jaar te worden gekeurd, auto's van voor 1960 zijn zelfs geheel vrijgesteld van de keuringsplicht. De afloopdatum van de keuringsperiode staat in het keuringsrapport.

De auto mag 2 maanden vóór de einddatum ter keuring aangeboden worden. Bij goedkeuring wordt de oude datum verlengd. Wordt de auto twee maanden vóór de afloop van de huidige periode opnieuw goedgekeurd, dan geldt de nieuwe periode dus 2 maanden langer. De einddatum van het keuringsbewijs mag niet overschreden worden.

Met ongeldige APK mag niet met het voertuig worden gereden anders dan via de kortste weg naar het APK-station. Het voertuig moet dan gestald worden op privéterrein niet zichtbaar vanaf de openbare weg en geschorst worden om niet te hoeven voldoen aan de APK-plicht. Zonder geldige APK en schorsing volgt automatisch een boete.

APK keuring bij Autosnelservice Arnhem

Als uw voertuig APK-gekeurd moet worden, dan kunt u bij ons een afspraak maken. Een van onze APK-keurmeesters keurt het voertuig. Na de keuring ontvangt u altijd een APK-keuringsrapport. Ook bij een eventuele afkeuring.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

Voor de jaarlijkse keuring van uw auto hebben wij maar liefst 3 keurmeesters in huis die uw auto niet alleen keuren op de wettelijke normen, maar ook u een eerlijk advies geven over de algehele staat van uw auto. Een goede keuring is bij ons dan ook geen “koopje” waarbij u na afloop allerlei extra werkzaamheden voor onze werkplaats in rekening worden gebracht. De APK is tenslotte geheel vanzelfsprekend geen onderdeel van het algemene onderhoud van uw auto, maar een veiligheidscontrole.

En natuurlijk keuren wij ook dieselauto’s die een roettest moeten ondergaan. Informeer geheel vrijblijvend naar de voorwaarden die voor deze test gelden.

 

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur
Autosnelservice Arnhem
Amsterdamseweg 121 • 6814 GC Arnhem (achter de Praxis)
026 4439000 • autosnelservicearnhem@gmail.com