Voertuiggegevens raadplegen

Hoe werkt het?
In de gele kentekenplaat kunt u het Nederlandse kenteken invoeren en vervolgens op [Gegevens opvragen] klikken. Alle voor deze dienst beschikbare voertuiggegevens worden getoond, verdeeld over een aantal tabbladen. Voor meer informatie over een bepaald gegeven klikt u op de informatieknop. Voor sommige voertuiggegevens wordt een code getoond die bestaat uit alleen een letter of een letter en een getal.

Deze voertuiggegevens staan met dezelfde codes ook vermeld op uw kentekenbewijs. Deze (communautaire) codes zijn codes die volgens een Europese richtlijn aan een bepaald voertuiggegeven zijn gekoppeld. Deze Europese richtlijn schrijft ook voor dat alle Europese lidstaten deze codes gebruiken bij het weergeven van voertuiggegevens.

Deze dienst is bestemd voor particulieren en niet voor zakelijk gebruik. Volgens het huidige RDW-beleid is deze dienst bedoeld voor incidentele bevragingen. Voor bedrijven en instellingen heeft de RDW zakelijke varianten ontwikkeld waarmee tegen betaling veelvuldig gegevens opgevraagd kunnen worden. Klik hier voor de kenteken check